Vandaag mogen wij heel Sassendonk laten kennis maken met Stichting Symbool Sassendonk. En het Sassendonks embleem #SamenSassendonk.

Een initiatief van het Gemeenschappelijk Carnavalsoverleg (GCO) waarbij alle in Zwolle en Hattem gevestigde carnavalsverenigingen aangesloten zijn. Tevens neemt de HESZ (cluster carnaval) actief deel aan deze overleggen.

Het embleem met St. Michael als ridder centraal, die evenwicht zoekt tussen de uitersten. Hij is het symbool van verbinding en tegen verharding, beschermer van het Sassendonkse Carnaval. Zoekend naar het nieuwe licht, de nieuwe tijd en het beginnend leven. Een strijdbare St. Michael in legioen tenue met een narrenkap op het schild met Zwols wapen. Het geheel omgeven door de stadsgracht. In de kleuren: rood, wit, blauw en geel. Rood/Geel als de oorspronkelijke narrenkleuren. Blauw/Wit de Zwolse kleuren. Wit/Rood kleuren van de Hanze en Geel/Blauw/Rood als kleuren van Overijssel.

Tijdens het carnaval versla je de draak in jezelf!

#Sassendonk #Zwolle #Carnaval #carnavalov #carnavaloverijssel